Selecteer een pagina

Maak kennis met programmeren

Het is al weer 75 jaar geleden dat ons land is bevrijd door de Geallieerden. Wat waren de mensen blij dat de oorlog na vijf zware jaren was afgelopen.

De stad Zwolle werd bevrijd door een bijzondere Canadese militair, Leo Major. We gaan Leo volgen als zijn avontuur in juni 1944 begint in het Franse Normandië.

Uitleg

Het verhaal van Leo Major is verdeeld in acht kleine hoofdstukken en bij elk hoofdstuk gaan jullie met z’n tweeën een opdracht maken. Jullie hebben een uur de tijd om in je eigen tempo aan deze opdrachten te werken.

Natuurlijk zullen er tweetallen zijn die eerder klaar zijn. Voor deze snelle tweetallen hebben we een extra opdracht gemaakt : maak een mooie, originele animatie over Leo Major met alles wat je vandaag hebt geleerd over Scratch en zelf al wist.

We hebben van de leerkrachten van de deelnemende scholen gehoord dat er veel talentvolle              “ Scratch leerlingen “ zijn, leerlingen die goed kunnen programmeren. We denken dan ook dat er prachtige Scratch animaties gemaakt gaan worden en voor de mooiste hebben we een bijzondere prijs :  een gesigneerd voetbalshirt van PEC Zwolle met in de kraag de naam van Leo Major.

Heel veel succes en plezier bij het maken van de opdrachten !

Ben jij er al klaar voor?

,,Als je zelf iets maken spelenderwijs combineert met moderne technologie dan bereiden we de medewerkers van de toekomst uitstekend voor op onze  arbeidsmarkt waar steeds meer een beroep op creativiteit zal worden gedaan” –  ( Projectleider Arie Koning / Deltion College )